Nu op het Weblog

Nu op het Fotoblog

Nu op het Videoblog

Nu op het Muziekblog

Nu op het Kladblog

Nu op het Liveblog

donderdag 25 februari 2010

Minestrone soep

Voor ongeveer 20 tot 30 mensen.

Prijs 8 tot 12 euro

Vegetarisch.

Bereidingstijd ongeveer 2 uur, de soep wordt lekkerder naarmate hij langer heeft gekookt.

De soep is prima te gebruiken als voorafje, dien dan een klein kommetje op. Je kunt het ook prima serveren als complete maaltijd soep.

Ingredienten:

* Ongeveer een halve grote knolselderij
* 1 Bleekselderij
* 1 Courgette
* 2 Middelgrote uien
* 1 Grote wortel
* 8 Aardappelen
* 6 Blikjes tomatenpuree
* 4 Blikken gepelde (en liefst gesneden) tomaten op sap
* 1 Groot blik witte bonen in tomatensaus
* 8 Blokjes groentebouillon
* Naar smaak een paar handjes vol macaroni
* Rode wijn (TIP! Glühwein)
* Liefde!

Bereiding:

Snipper de uien fijn.

Snij de rest van de verse ingrediënten in blokjes ongeveer zo groot als dobbelstenen.

Maak de blikken open.

Zet een grote pan op een hoog vuur, doe er boter, margarine of olie in.

Fruit hierin de ui totdat deze heel lichtbruin wordt.

Gooi er de knolselderij, wortel, aardappel, bleekselderij en courgette bij. Laat dit ongeveer 5 minuten flink meebakken op een hoog vuur. Blijf het aldoor doorroeren.

Doe er daarna de blikjes tomatenpuree bij. Roer het zaakje in de pan flink door. Laat de tomatenpuree even onder voortdurend omscheppen flink "inschroeien". Dit zorgt ervoor dat alle ingrediënten een flinke tomatensmaak meekrijgen.

Gooi nu de blikken gepelde tomaten en witte bonen in tomatensaus in de pan. Roer dit goed door en laat het even opwarmen op een hoog vuur.

Nu gaat er de bouillon bij met water. Je kunt een beetje spelen met de hoeveelheid. Voor ongeveer 30 man gooi je er vier liter water (je kunt ook tomatensap gebruiken) bij met 8 blokjes groentebouillon. Als je minder nodig hebt gooi je er minder bij.

Breng alles aan de kook en laat het ongeveer 2 uur lekker doortrekken.

Gooi er nu naar smaak de wijn bij. Ik doe er altijd ongeveer een kwart fles Glühwein bij geeft de soep vanwege de kruiden in de wijn iets extra's vind ik persoonlijk.

Voeg ongeveer 20 minuten voor het opdienen een paar handjes vol macaroni er bij en laat deze gaarkoken. Als je de soep wilt gebruiken als maaltijd soep doe je er meer macaroni in.

Opdienen met gegrild stokbrood en lekkere salade!

Geen opmerkingen:

Copyright


Creative Commons License

De voorwaarden van gebruik en/of hergebruik van inhoud en/of materiaal die op het deze website te vinden zijn kunt u hier vinden.

Op sommige foto's zit volledige copyright. Dit is aangegeven op Flickr en op deze website.